Spitalul Regina Maria Baneasa – primul spital din Romania care primeste acreditare internationala din partea Joint Commission International

Spitalul Regina Maria Baneasa – primul spital din Romania care primeste acreditare internationala din partea Joint Commission International

Spitalul Baneasa din cadrul Retelei de sanatate REGINA MARIA este prima si singura institutie medicala din Romania care obtine acreditarea Joint Commission International, liderul mondial in acreditarile de sanatate. Acreditarea JCI reflecta recunoasterea la cel mai inalt nivel privind desfasurarea actului medical intr-un mediu sigur pentru pacient, aliniat la standarde internationale. Odata cu obtinerea acreditarii JCI, Spitalul Baneasa devine singurul spital dedicat sanatatii mamei si copilului din topul celor mai prestigioase unitati medicale din Europa de Sud-Est.

Gradul de conformitate cu standardele JCI obtinut de Spitalul Baneasa este unul dintre  cele mai mari din regiune, respectiv 98%. Procesul de acreditare a Spitalului Baneasa a durat aproximativ 1 an de zile si a presupus o investitie totala in valoare de 200.000 de euro. in aceasta perioada o echipa de 17 membri ai Spitalului a fost implicata in evaluarea a peste 1100 de indicatori si 285 de standarde, demonstrând conformitatea cu standardele JCI.

Joint Commission International a acordat Spitalului Baneasa recunoasterea internationala in urma unui proces riguros de testare si evaluare a calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului, condus de doua echipe formate din cei mai experimentati specialisti din domeniul sanatatii la nivel mondial.

„Institutiile medicale din intreaga lume isi propun sa creeze un cadru sigur pentru pacient, concentrat pe calitatea serviciilor si imbunatatirea constanta a proceselor”, a declarat Paula Wilson, presedinte si director executiv al JCI. „Acreditarea JCI satisface  aceasta nevoie prin usurarea procesului de crestere a performantei unei institutii medicale, atât in privinta calitatii serviciilor, cât si  a sigurantei pacientului. “incurajez intreaga comunitate medicala din România sa salute angajamentul asumat proactiv de Spitalul Baneasa pentru calitatea serviciilor si siguranta pacientului”, a completat Paula Wilson.

„Sunt onorat si mândru totodata ca Spitalul Baneasa este primul spital din România care primeste recunoastere internationala, confirmând din nou performanta si siguranta serviciilor medicale oferite, la standarde americane. Obtinerea acestei performante la nivel international de catre Spitalul Baneasa este o premiera nationala si un mare pas inainte pentru intregul sector medical, fiind prima institutie medicala care se aliniaza cu succes comunitatii mondiale a organizatiilor acreditate JCI. Misiunea noastra de a pune siguranta pacientului pe primul loc a obtinut acum recunoastere internationala si intentionam extinderea acesteia la nivelul intregii retele”, a declarat Fady Chreih, director executiv Reteaua de Sanatate REGINA MARIA.

Standardele care stau la baza acreditarii JCI vizeaza in principal arii cu aplicabilitate directa in siguranta pacientului. Acestea sunt impartite in standarde privind ingrijirea pacientului si managementul organizational, precum accesul la ingrijire, satisfactia pacientilor, controlul infectiilor si respectarea drepturilor pacientului si ale familiei sale. Standardele JCI vizeaza, de asemenea, un plan integrat de management al riscurilor legate de cladire si facilitati, calificarile echipei medicale, imbunatatirea constanta a serviciilor si siguranta pacientului, conducerea organizatiei si managementul comunicarii la nivel intern si extern.

„In Spitalul Baneasa, pacientul este privit ca un intreg si sunt adresate toate nevoile acestuia de natura fizica, psihica, emotionala. Astfel, inca de la internare, se evalueaza riscurile de contactare de infectii, riscul de cadere, scorul de durere, nevoile de educatie, nevoile nutritionale sau de recuperare functionala. in functie de nevoile identificate, echipele medicale aplica protocoale de ingrijire personalizate.” declara dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta Pacientului, Reteaua de Sanatate REGINA MARIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.