Operatorii de servicii medicale private vor investi aproximativ 20 milioane de euro pentru extinderea retelelor de clinici

Operatorii de servicii medicale private vor investi aproximativ 20 milioane de euro pentru extinderea retelelor de clinici

Piata serviciilor medicale private a cunoscut, mai cu seama in perioada 2010 – 2012, o dezvoltare agresiva, intervalul amintit constituind momentul de varf al investitiilor realizate pentru extinderea retelelor de clinici si de constructia de spitale private. Daca in 2013, investitiile s-au mai temperat, in acest an, cei mai mari operatori de profil au decis sa reporneasca motoarele, punand la bataie, potrivit estimarilor publicatiei online www.doctornews.ro, fonduri care se vor situa in jurul valorii de 20 milioane de euro pentru inaugurarea de noi unitati medicale. Va prezentam in continuare cateva dintre investitiile anuntate deja de companiile care activeaza pe  piata de servicii medicale private.

MedLife, liderul din domeniu, a dat startul, in 2014, unui nou program de dezvoltare regionala, planificand deschiderea a 4 hyperclinici noi in orase cu peste 250.000 de locuitori (Galati, Iasi, Constanta si Cluj-Napoca). In prima jumatate a anului, MedLife a finalizat constructia a doua clinici de mari dimensiuni in Galati si Iasi. Potrivit reprezentantilor companiei, cele patru clinici noi ce vor intra in portofoliul MedLIfe in 2014 inseamna investitii de aproximativ 4 milioane euro. Pentru anul viitor MedLife isi propune, de asemenea, deschiderea a inca cel putin patru clinici, in orasele Pitesti, Craiova, Targu-Mures sau Ploiesti si Oradea.

Reteaua privata de sanatate Regina Maria a bugetat, pentru acest an, investitii de aproximativ 5 milioane de euro in extinderea organica a Retelei, in aparatura si in imbunatatirea calitatii serviciilor pe care le ofera pacientilor. ”Focusul nu va fi in directia achizitiilor, ci mai degraba in consolidarea prezentei pe pietele in care activam. In primele trei luni din an am deschis o policlinica in zona Timpuri Noi din Bucuresti, in colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu, si patru puncte de recoltare laborator in Bucuresti (3) si Ploiesti (1)”, a precizat, pentru publicatia online wwww.doctornews.ro, Fady Chreih, director executiv Reteaua privata de sanatate Regina Maria.

Grupul Medicover a realizat in acest an noi tranzactii imobiliare pentru suprafete de peste 4.000 mp, ce includ clinica Medicover Victoriei, noul sediu administrativ Medicover (Str. Modrogan nr. 20) si cea mai recenta tranzactie – noua locatie din Str. George Constantinescu nr. 2C a clinicii Medicover Pipera. O investitie de peste 300.000 de euro, clinica Medicover Pipera este cea mai mare clinica multidisciplinara din zona Pipera, cu peste 25 de specialitati medicale si este dedicata tuturor clientilor din zona Pipera. Medicover estimeaza pentru 2014 investitii totala de peste un milion de euro in largirea retelei de clinici.

Gral Medical a anuntat pentru acest an un buget de investitii de 2 milioane de euro. „Dezvoltarea va fi pe orizontala prin intarirea spitalului OncoFort prin implementarea de noi servicii oncologice. Majoritatea proiectelor se refera la dezvoltarea unui segment nou pe oncologie si nefrologie, la marirea capacitatii spitalului OncoFort prin suplimentarea cu 30 de paturi, in urmatoarea perioada vom ajunge la aproape 100 de paturi si la modernizarea sectiei de imagistica medicala prin dotarea cu noi aparate“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Robert Chitan, directorul de promovare – dezvoltare al Gral Medical.

Ponderas, spital inaugurat in 2011, are in vedere in acest an o investitie de aproximativ 1,5 milioane de euro in completarea centrului de imagistica. „Dupa ce in 2013 am trecut printr-un proces de rebranding, anul acesta suntem focusati pe consolidarea pozitiei de nisa, care implica investitii de aproximativ 1,5 milioane de euro”, a explicat Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas. Spitalul a necesitat la inaugurare investitii de 13 milioane de euro. Centrul medical se intinde pe o suprafata totala de 10.000 de metri patrati si cuprinde un spital cu 55 de paturi in rezerve de lux si un centru de diagnostic si tratament cu 25 de cabinete de specialitate. Spitalul Ponderas este specializat in chirurgia metabolica si bariatrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.