Cat costa nasterea in sistemul medical privat si ce maternitati exista in Romania

Cat costa nasterea in sistemul medical privat si ce maternitati exista in Romania

Conditii de cazare ca intr-un hotel de lux, servicii de calitate, curatenie desavarsita, amabilitate, implicare totala si atentie non-stop din partea personalului medical, consiliere pe toata sederea in spital si aparatura medicala de ultima generatie sunt principalele atuuri pentru nasterea intr-o maternitate din sistemul medical privat.

Orice gravida care-si permite sa scoata din buzunar o suma considerabila, alegerea unei maternitati private reprezinta o decizie inteleapta, in conditiile in care actul medical si, in special, conditiile din cele mai multe spitale de stat lasa de dorit. Experientele impartasite de femeile care au nascut la privat pe bloguri si forumuri sunt in majoritatea lor covarsitoare pozitive, fapt ce arata ca banii dedicati unui asemenea eveniment au fost cheltuiti cu folos.

Cei mai importanti jucatori de pe piata serviciilor medicale private care pun la dispozitia clientelor posibilitatea de a naste in cadrul unitatilor proprii sunt MedLife (3) si Regina Maria (2), care detin impreuna 5 maternitati in Bucuresti (2), Brasov (2) si Arad (1), la doua dintre aceste unitati existand si posibilitatea nasterii in apa.

Bugetul pe care o viitoare mamica trebuie sa-l aloce nasterii intr-o maternitate privata difera mult in functie de pachetele de servicii alese, de optiunea privind recoltarea si procesarea de celule stem, de consultatiile si analizele care pot fi efectuate inainte si dupa nastere pentru mama si copil si de timpul petrecut in maternitate (de obicei cel putin 3 zile de internare), variind intre 3.000 de lei si peste 12.000 de lei.

Publicatia online www.doctornews.ro va prezinta o ampla analiza referitoare la costurile pe care le impune nastarea in sistemul medical privat, unde sunt localizate maternitatile private pe harta Romaniei si serviciile de care pot beneficia viitoarele mamici.

Pentru 8.000 de lei, maternitatile MedLife asigura steward la dispozitia pacientei, sedinte de masaj si consultatie la domiciliu pentru copil

Maternitate-medlifeMedLife, cel mai mare operator de pe piata de servicii medicale private, se adreseaza viitoarelor mamici prin intermediul a trei maternitati, localizate in Bucuresti, Brasov si Arad. Maternitatea MedLife Bucuresti dispune de sectie distincta de neonatologie si sectie de obstetrica. Unitatea este dodata cu rezerve elegante si confortabile (cu unul sau doua paturi), dar si cinci apartamentele de lux, formate din rezerva propriu-zisa si living, care este utilizat drept camera de cazare pentru sotul gravidei sau un alt membru al familiei.

Maternitatea MedLife Eva din Brasov (str. Paltinis, nr 15) are un bloc de nasteri format dintr-o sala de nasteri pe cale naturala, sala de nasteri in mediul acvatic, sala de nasteri pentru operatiile cezariene. Pe langa blocul de nasteri functioneaza o sectie de ATI si Neonatologie, dotate cu echipamentele necesare asistentei mamei si copilului. Pacientele sunt internate in rezerve cu unul si doua paturi, grup sanitar propriu, televizor, sistem de iluminat intermitent si sisteme de aer conditionat.

Maternitatea MedLife Genesys din Arad (Str. Dr. Cornel Radu, nr. 3) beneficiaza de sala de nasteri cu terapie intensiva post-partum si sala pentru operatiile cezariene, neonatologie si 10 locuri in rezerve spatioase, dotate cu cele mai moderne tehnologii pentru asigurarea unei nasteri sigure in cele mai bune conditii. Rezervele au grup sanitar propriu, trusa de ingrijire, televizor, telefon, conexiune la internet, aer conditionat, etc.

Oferta MedLife destinata viitoarelor mamici cuprinde trei pachete de servicii – Silver, Gold si Diamond – pentru cele doua tipuri de nastere (naturala sau prin cezariana). Silver este cel mai simplu pachet de nastere, care presupune, in varianta cea mai ieftina, un tarif de 3.500 de lei pentru un loc in camera dubla pentru nasterea naturala. Daca se doreste alegerea unei camere single, costul creste pana la 4.500 de lei pentru acelasi tip de interventie. Pentru nasterea prin cezariana, banii alocati in Pachetul Silver totalizeaza 5.700 de lei (loc in camera dubla) sau 6.400 (camera single). Pachetul Silver include, prin altele – pe perioada celor trei nopti de spitalizare, un set minim de analize medicale uzuale pentru mama si nou-nascut, hainute, scutece, creme si pudre pentru bebelus, consumabile si consumabile si hrana pentru mamica, control pentru monitorizarea evolutiei post-operatorii a mamei dupa externare si doua consultatii pentru copil, in ambulatorul Spitalului de Pediatrie, in primele 2 luni de la nastere.

Pachetul de nastere Gold da posibilitatea mamicii de a fi insotita pe toata perioada celor trei nopti de internare de un membru al familiei intr-o rezerva de lux cu conditii deosebite de cazare. De asemenea, mamei i se va stabili un regim dietetic personalizat, in functie de tipul nasterii, insotitorul avand si el incluse 3 mese pe zi, meniul zilei. Clientele care aleg Pachetul Gold beneficiaza si de doua sedinte de masaj efectuate de catre un specialist fizio-terapeut, elemente de fizioterapie asigurate lauzei in scopul cresterii confortului pre si post operator. Pachetul include si ecocardiografie pentru nou-nascut. Nasterea naturala in acest conditii costa 6.200 de lei, in timp ce nasterea prin cezariana se ridica la 7.500 de lei.

Cel mai scump pachet de nastere – Diamond – vine cu servicii suplimentare, reprezentate de realizarea unor investigatii de neonatologie speciale, determinarea enzimopatiilor congenitale ( testele de sange metabolice / determinarea acuitatii auditive / ecografie transfontanelara / ecocardiografie nou-nascut), steward la dispozitia pacientei sau de o consultatie pentru nou-nascut la domiciliu de catre un medic pediatru din cadrul Spitalului de Pediatrie Medlife, in primele zile de la externare. In cazul Pachetului Diamond, nasterea naturala presupune un cost de 8.000 de lei iar nasterea prin cezariana un total de 9.500 de lei. Preturile practicate de MedLife sunt valabile pentru nasterea cu medic intern MedLife, cu trimitere de la medicul de familie si adeverinta de la locul de munca. Costurile pachetelor de nastere alaturi de un medic colaborator sunt personalizate.

La Regina Maria, costurile nasterii variaza intre 3.900 si 12.040 de lei

maternitate-reginamariaReteaua privata de sanatate Regina Maria are in porotofoliu doua maternitati in Bucuresti si Brasov. Spitalul Baneasca Regina Maria este prima unitatea medicala privata din Romania dedicata sanatatii femeilor si copiilor. Aceasta unitate medicala dispune de doua sali de nastere, dintre care o sala cu posibilitatea nasterii in apa, 53 rezerve (14 rezerve de pediatrie; 32 rezerve obstetrica – ginecologie; 7 rezerve VIP pentru mamici sau copii) cu 100 de paturi.

Campusul Medical Regina Maria din Brasov include 19 cabinete si aproximativ 50 de medici angajati, se intinde pe o suprafata construita de 3.000 metri patrati si reprezinta o investitie de 4,2 milioane de euro. Unitatea medicala are doua sali de nastere (dintre care o sala cu posibilitatea nasterii in apa), 14 rezerve (pediatrie, obstetrica-ginecologie pentru mama si copil), 50 paturi, 4 paturi terapie intensiva si 1 pat terapie intensiva nou-nascuti.

Oferta retelei Regina Maria cuprinde patru tipuri de pachete de nastere, diferentiate de serviciile oferite si de costuri. “Pe langa beneficiile generale asigurate oricarei viitoare mamici, am conceput pachete de nastere distincte, care sa acopere cat mai bine nevoile specifice fiecarei cliente. La Regina Maria, preturile variaza in functie de tipul pachetului de nastere ales. Pachetul de nastere este constituit din servicii ce contin atat serviciul de nastere, cat si servicii suplimentare de ingrijire a copilului dupa momentul nasterii. Ca atare, pretul unui astfel de pachet porneste de la 3.900 de lei (nastere naturala) si ajunge pana la 12.040 de lei (nastere naturala sau nastere prin operatie cezariana). Serviciile de nastere se pot completa cu pachet de recoltare si procesare celule stem, situatie in care pacientul beneficiaza astfel de un pachet complet de servicii medicale necesare la nastere”, au precizat reprezentantii retelei private de sanatate Regina Maria pentru publicatia online www.doctornews.ro.

Cel mai costisitor pachet de nastere – VIP Care – se evidentiaza printr-o serie de servicii premium, cum ar fi deplasarea cu ambulanta la Spitalul Baneasa inainte de nastere, consiliere psihologica pe perioada internarii, sedinta de consiliere ingrijire nou-nascut la domiciliu, posibilitate cazare insotitor fara costuri suplimentare sau iPad 2 la dispozitie pe durata internarii.

Pentru pachetul standard de la Medicover trebuie sa achiti 5.345 de lei

Maternitatea din cadrul spitalului Medicover din Bucuresti ofera viitoarelor mamici o serie de servicii pentru nastere naturala si operatie cezariana. Pachetul standard de nastere include pe parcursul celor trei nopti de internare in camere single servicii de asistenta medicala la nastere, consumabile si medicamente pentru mama si nou-nascut, trusou nou-nascut, dieta personalizata, investigatii medicale si analize pentru mama si nou-nascut, servicii medicale profilactice, consiliere alaptare si consiliere screening metabolic.

Fiecare rezerva este dotata cu baie proprie, sistem de climatizare, televizor si frigider. Patul special cu saltea anatomica si posibilitati de reglare asigura confortul pacientului, iar sistemele adiacente de oxigenoterapie, aspiratie si monitorizare, confera siguranta maxima. Spitalul Medicover pune la dispozitia mamicilor halat, prosoape, papuci si obiecte de igiena de unica folosinta. Potrivit reprezentantilor Medicover, pachetul standard de nastere presupune un buget de 5.345 de lei.

Pretul nasterii la Sanador este intre 5.300 si 6.000 de lei

Blocul de nasteri din cadrul Spitalului Sanador are 3 sali de nastere. Nou nascutii pot ramane cu mamele in rezerva (sistem rooming-in) sau pot sta in sectia de nou nascuti sub atenta supraveghere a personalului medical din sectia de Neonatologie. Spitalizarea  se face in rezerve de un pat sau doua, cu dotare de cinci stele (fotoliu sau canapea pat, televizor LCD, frigider minibar, caseta de valori, cantar, uscator de par). Fiecare rezerva are baie proprie. Paturile din rezerve sunt motorizate cu 5 segmente si, de asemenea, exista consola de gaze medicale si prize electrice deasupra fiecarui pat.

Pacienta are la dispozitie halat, prosoape, papuci, obiecte de toaleta de unica folosinta, un telefon mobil personal avand buton de “call nurse” cu ajutorul caruia poate apela si comunica direct cu asistentele de pe sectie si cu alte persoane din afara spitalului. Pe toata durata spitalizarii, pacienta beneficiaza de mai multe tipuri de meniuri personalizate in functie de afectiuni (3 mese si 2 gustari zilnic) si de varsta (copii sau adulti), meniuri strict monitorizate de dieteticienii spitalului.

Conform reprezentantilor Sanador, pachetele de nastere implica un cost de maximum 6.000 de lei, varianta in care nasterea este supravegheata de un profesor medic, iar cazarea se face in camere single.

Maternitatile Premiere si Athena din Timisoara practica preturi de la 580 la 2.900 de euro

maternitate-premiereLa maternitatea Premiere din Timisoara (Str. Franyo Zoltan nr.6), spitalizarea se face in saloane de un pat sau doua. In fiecare salon, pacienta va beneficia de mobiler modern, televizor LCD, serviciu de Nurse Call (supraveghere si asistenta medicala permanenta), aer conditionat, grup sanitar propriu. De asemenea, pacienta va avea toate produsele si accesoriile de ingrijire si de igiena personala necesare pe perioada internarii. Nou nascutii pot ramane cu mamele in salon (sistem rooming-in) sau pot sta in sectia de nou nascuti sub atenta supraveghere a personalului medical din sectia de Neonatologie. Costul nasterii naturale este situat intre 4.700 si 5.600 de lei, in functie de modalitatea de cazare in camera dubla sau single.

Athena Hospital din Timisoara (Calea Aradului, nr. 113) este primul spital privat ultramodern de chirurgie generala. In cadrul spitalului este inclusa si Clinica de obstetrica-ginecologie, care detine spatii functionale cu un design arhitectural deosebit. Avand o suprafata de 5.000 m2, Athena Hospital poate asigura anual 4.000 de interventii chirurgicale si 5.000 de nasteri. Capacitatea de spitalizare este de 128 paturi, in saloane standard, rezerve VIP si rezerva DELUXE. Fiecare salon are TV, internet wireless, linie telefonica personala, sistem solicitare asistente,termostat, precum si grup sanitar propriu. Paturile se regleaza electric pe sectiuni si inaltime, oferind confort maxim pacientilor. In functie de tipul pachetului de nastere (Standard, Deluxe si VIP), costurile nasterii sunt cuprinse intre 580 si 2.900 de euro.

Maternitatile Gynia si Hipocrate din Cluj au costuri de la 3.000 la 4.600 de lei

Maternitatea Gynia din Cluj-Napoca (str. Mosoiu, nr. 60) este organizata in jurul blocului de nastere, format dintr-o sala de nastere, doua sali de travaliu, o sala de operatii cezariene si compartimentul de reanimare nou-nascuti, completat cu cinci saloane de lauze organizate in sistem rooming-in. Saloanele a cate doua paturi de adulti si doua de nou-nascuti sunt comode, sunt dotate cu sursa de oxigen, sonerie de urgenta, aer conditionat, frigider, TV, telefon si acces la internet. Pachetul de nastere naturala are un cost de 4.580 de lei, in timp ce operatia cezariana la cerere totalizeaza 7.480 de lei.

Maternitatea Hipocrate din Cluj-Napoca (str. Decebal nr. 55/3) dispune de o sala de pretravaliu, sala de nastere, sala de operatie, doua saloane cu cate 2 paturi si patuturi pentru nou-nascuti si un salon anestezie-reanimare cu doua paturi. Aici, nasterea naturala presupune un buget de 3.000 de lei, in timp ce nasterea prin operatie cezariana ajunge la 4.000 de lei.

In Constanta exista doua maternitati private care mizeaza pe plata in rate a nasterii  

Maternitatea Isis din Constanta ofera viitoarelor mame posibilitatea de achitare esalonata a pachetului de nastere in valoare de 1.000 de euro printr-un contract direct cu spitalul, fara implicarea vreunei institutii financiar-bancare. Sistemul presupune achitarea sumei de 500 de euro la externare, diferenta urmand a fi platita in 5 rate egale a cate 100 euro lunar. Pachetul de nastere include toate facilitatile de care femeile insarcinate au nevoie pentru a-si aduce pe lume bebelusii in conditii de siguranta si confort: posibilitatea de a naste natural, in apa sau prin cezariana in baza unui plan de nastere stabilit de comun acord cu medicul curant, recoltare celule stem, anestezie, posibilitatea asistentei la nastere si pe perioada spitalizarii de catre proaspatul tatic, spitalizare pentru mama si bebelus, toate consumabilele necesare, rooming-in in rezerve proprii cu baie, TV, internet wireless, prima consultatie a bebelusului in primele 7 zile de la externare.

euromaterna“Euromaterna nu este spitalul celor bogati, fapt dovedit prin facilitatile financiare pe care cautam sa le oferim pacientelor noastre! Este spitalul tuturor femeilor care doresc un act medical civilizat, confidential, complet si incununat de succes, datorat atat aparaturii perfomante, cat si echipei medicale! Iar acest lucru se va intampla datorita faptului ca Euromaterna da siguranta vietii!”, sustine Dr. Rusa Ion Marius, Directorul General al spitalului Euromaterna din Constanta. Declaratia vine sa intareasca politica maternitatii private de a furniza diverse solutii de plata in rate pentru pachetele de nastere, care au un cost de standard de 5.800 de lei pentru nasterea naturala si 6.100 de lei pentru nasterea prin cezariana. Euromaterna pune la dispozitia mamicilor – MaternaPlus, un pachet special ce ofera servicii si asistenta medicala de specialitate, atat pentru nou-nascut (inclusiv gemeni), cat si pentru proaspata mamica. Pentru acest pachet se achita un avans de 1.000 de lei la nastere si 12 rate egale a cate 500 de lei/luna.

La maternitatea Arcadia din Iasi, nasterea costa intre 3.190 si 4.190 de lei

maternitate-arcadiaLa Maternitatea Arcadia din Iasi, rezervele pentru una sau doua persoane sunt amenajate la nivel de cinci stele. Pacientele se pot caza in una dintre cele 16 rezerve (Premium si VIP) cu spitalizare tip rooming-in (mama si copilul). Fiecare rezerva are prize de gaze medicinale, mobilier modern, televizor LCD, telefon, serviciu Nurse Call (supraveghere si asistenta medicala continue), toaleta proprie cu dus, sistem de monitorizare permanentă a functiilor vitale, paturi Völker cu saltea ortopedica. In rezervele foarte spatioase mamicile au la dispozitie toate produsele si accesoriile de ingrijire si de igiena personala necesare pe perioada internarii. Pachetel de nastere presupun costuri cuprinse intre 3.190 si 4.190 de lei in functie de tipul de nastere (naturala sau cezariana) si de serviciile furnizate. Pe langa serviciile medicale complete pentru nastere, mamicile beneficiaza de cursul „Primii pasi pentru o alaptare corecta”, DVD educativ – „Laptele de mama e cel mai bun”, certificat de nastere Arcadia cu amprentele plantare ale nou-nascutului, abonament Bebe Silver pentru 1 an de zile si inscrierea automata la Tombola Arcadia Mami, ce ofera in fiecare luna ca premii 2 scaune auto pentru bebelus.

In Craiova, nasterea la maternitatea Madonna Maria costa 4.500 de lei

Maternitatea Madonna Maria din Craiova are o capacitate de 25 de paturi de spitalizare, sectii structurate conform normelor impuse de Ministerul Sanatatii, rezerve single si duble cu baie proprie, aparatura de ultima generatie, dar si ambulatoriu de specialitate. Rezervele Maternitatii MaDonna Maria nu sunt concepute sa urmareasca linia rezervelor clasice ale unui spital. Maternitatea propune un sistem de cazare tip rooming-in – cazare mama si copil- in rezerve de lux, single, duble, dar si rezerve single cu posibilitate de insotitor, pentru taticii sau un alt membru al familiei ce doreste sa fie aproape de mamica si bebelus. Proaspetele mamici beneficiaza de tratament in regim hotelier de 5 stele. Rezervele sunt foarte spatioase masurand intre 20 si 25 metri patrati, cu grup sanitar propriu complet utilat. Fiecare salon are pat cu actionare electrica prin telecomanda pentru alegerea celei mai confortabile pozitii, patut pentru copil, dulap pentru haine, cutie de valori, aer conditionat, televizor LED, acces gratuit la internet, dispozitiv cu buton de inter-call pentru asistenta dedicata cu raspuns prompt 24/24. Serviciile medicale de la maternitatea Madonna Maria sunt completate de unele specifice hotelurilor de lux sau clinicilor din tarile vestice, pacientele beneficiind de meniuri personalizate pentru fiecare caz in parte, persoana dedicata disponibila prin simpla apasare a unui buton, facilitati de comunicare, indrumare din partea personalului ultraspecializat si initiere atat in ingrijirea si hranirea bebelusului cat si in alimentatia specifica lehuzei. Totodata, pe perioada internarii, clinica pune la dispozitia mamicilor servicii complete de masaj, coafura, manichiura prin parteneriat cu un renumit salon. Nasterea la aceasta unitate medicala din Craiova costa 4.500 de lei, in camera cu un pat.

Maternitatea Polisano din Sibiu percepe intre 4.000 si 6.600 de lei pentru nastere

Cazarea in maternitatea Polisano din Sibiu se face in rezerve cu doua paturi. Paturile sunt cu antrenare electrica in trei sectiuni, cu stative perfuzoare, cu consola de terapie (oxigen si vacuum), cu grup sanitar propriu televizor, LCD, frigider, noptiera cu suport rabatabil pentru servirea mesei, acces la internet, aer conditionat, lavoar, patut pentru nou nascut, masuta de infasat, sistem avertizare/chemare a asistentei atat in salon cat si in grupul sanitar. Cazarea nou nascutului se poate face alaturi de mama in sistemul “rooming-in” (mama-nou nascut) sau la cerere mama poate beneficia de perioada de odihna si refacere in salon in timp ce bebelusul este atent supravegheat si ingrijit de personalul medical specializat in departamentul de nou-nascuti. Maternitatea Polisano ofera trusa completa cu obiecte de igiena corporala necesare mamei pe perioada internarii (sapun, gel de dus, periuta si pasta de dinti, absorbante), prosoape, halat, camasa de noapte, papuci de unica folosinta. De asemenea, maternitatea pune la dispozitia pacientei trusoul bebelusului – hainute, scutece, creme, pudre, folosite cat timp bebelusul se afla internat. La cerere, este permisa cazarea tatalui in aceeasi rezerva cu mama. Maternitatea Polisano are trei tipuri de pachete de nastere – Standard, Superior si VIP – costul unei nasteri pornind de la 4.000 de lei pana la 6.600 de lei.

In Targu Mures, nasterea la maternitatea Nova Vita costa intre 3.500 si 4.000 de lei

maternitate-novavitaMaternitatea Nova Vita din Targu Mures este prima maternitate privata din judetul Mures si este dotata cu aparatura de ultima generatie in domeniu. Camera de consultatii ginecologice a Maternitatii Nova Vita este dotata cu aparat ecograf 2D, 3D si 4D, astfel putand fi urmarita dezvoltarea fatului in toate etapele sale. Unitatea medicala beneficiaza de doua sali de nastere, o sala de nastere prin cezariană si un salon post-operator. La acestea se adaugă salonul de resuscitare nou-nascuti, salonul pentru normo-ponderali si cabinetul de neonatologie. In cadrul Maternitatii Nova Vita, tatal copilului poate asista la nastere. Perioada de recuperare a mamei este realizata in saloanele special amenajate cu un pat, televizor, internet, telefon, baie proprie, masa de infasat copil si cu toate dotarile necesare unui nivel superior de confort. Maternitatea Nova Vita ofera posibilitatea unui insotitor de a fi impreuna cu proaspata mamica in perioada de recuperare post-natala in cadrul unui salon special amenajat cu doua paturi. Pachetul de servicii medicale oferit de Maternitatea Nova Vita in cazul nasterilor sunt cuprinse toate lucrurile necesare unei proaspete mamici (camasi de schimb, materiale sanitare, prosoape, produse pentru intretinerea igienei, pampers pentru copil). Tarifele Maternitatii Nova Vita sunt 3.500 de lei pentru nasterea naturala si 4.000 de lei pentru nastere prin cezariana. Preturile includ trei zile de cazare/spitalizare pentru proaspetele mame si copii, medicamentatia necesara, precum si 3 mese pe zi.

  1. […] online http://www.doctornews.ro va prezinta o ampla analiza referitoare la costurile pe care le impune nastarea in sistemul medical […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.