Medicii stomatologi fac un business de 100 de milioane de euro

Medicii stomatologi fac un business de 100 de milioane de euro

Serviciile stomatologice formeaza un business de 100 de milioane de euro, care a crescut cu 40% in timpul crizei, dar care este extrem de fragmentat, noteaza Ziarul Financiar. Astfel, pe piata de profil activeaza peste 3.700 de companii, doar trei reusind sa aiba o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro.

Afacerile firmelor din acest domeniu au depasit pragul de 100 de milioane de euro anul trecut, de la 78 de milioane de euro in 2008, anul premergator crizei financiare, arata datele Registrului Comertului, citate de Ziarul Financiar, acestea fiind primele informatii despre valoarea serviciilor stomatologice din Romania.

„Majoritatea cabinetelor dentare sunt gestionate chiar de medici, care sunt nevoiti sa isi imparta atentia intre realizarea actului medical si administrarea aspectelor legate de business. (…) Piata stomatologica are un foarte mare potential de dezvoltare“, spune Oana Taban, directorul general al Dent Estet, cel mai mare jucator de pe piata de servicii stomatologice.

Cifra de afaceri medie a unei companii de servicii stomatologice a fost de 30.000 de euro anul trecut, in crestere cu 30% comparativ cu 2008, arata estimarile realizate de www.zf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.