Toamna, parintii alearga dupa aviz epidemiologic. Ce oferte exista pentru analizele medicale destinate copiilor care merg la scoala sau la gradinita

Toamna, parintii alearga dupa aviz epidemiologic. Ce oferte exista pentru analizele medicale destinate copiilor care merg la scoala sau la gradinita

Doua dintre cele mai mari companii de pe piata serviciilor medicale private, reteaua Regina Maria si Medicover, au lansat oferte speciale destinate copiilor care merg la scoala sau la gradinita in vederea efectuarii analizelor necesare pentru inceputul de an scolar la preturi promotionale.  In acest fel, cele 3 analize extrem de importante  (exudat faringian, exudat nazal si examen coproparazitologic), care stau la baza avizului epidemiologic solicitat in toate institutiile de invatamant, pot fi realizate la costuri accesibile.

Reteaua privata de sanatate Regina Maria pune la dispozitia clientilor pachetul ”Hocus – Pocus” cu un cost de 70 de lei pentru cele trei analize necesare emiterii unui aviz epidemiologic. Pentru a beneficia de acest pachet de analize, clientii se pot adresa la clinicile Regina Maria din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Pitesti si Ploiesti.

Potrivit medicilor retelei Regina Maria, intrarea unui copil in colectivitate implică un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru a evita aceste situatii, medicii recomanda urmatoarele investigatii:

* Examen exudat faringian (bacteriologic, cu antibiograma la nevoie)
Exudatul faringian este un examen care identifica prezenta unei infectii bacteriene la nivelul gatului. Se recolteaza dimineata, inainte de a consuma alimente sau lichide, deoarece acestea indeparteaza bacteriile existente pe suprafata amigdalelor si/sau mucoasei faringiene. Este important sa evitam spalarea dintilor deoarece majoritatea pastelor de dinti contin substante antibacteriene.

* Examen exudat nazal (bacteriologic, cu antibiograma la nevoie)
Examenul microbiologic al exudatului nazal (secretiei nazale) depisteaza portajului de Staphylococcus aureus sau de Streptococcus pyogenes. Prin examenul bacteriologic al exudatului nazal se pot identifica insa si alti germeni: meningococ – cu o rata de portaj de 5-30%, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae serotip B, Corynebacterium diphtheriae si enterobacterii. Prelevarea probei se face prin introducerea blanda a tamponului printr-o nara de-a lungul planseului nazal pana atinge peretele posterior al nazofaringelui. Se lasa tamponul pe loc cateva secunde, apoi se roteste usor si se retrage. Se transporta la laborator si se insamanteaza pe medii de cultura.

* Examen coproparazitologic
Examenul coproparazitologic identifica parazitii intestinali, respectiv ouale pe care acestia ii elimina in scaun. Parazitii cei mai frecvent intalniti sunt: Enterobius vermicularis (oxiurii), Giardia intestinalis, Ascaris lumbricoides (limbricii), Taenia solium si Taenia saginata. Prelevarea probei necesita coprocultoare din material plastic de unica intrebuintare. Cele mai multe izolari se obtin din scaunul proaspat, emis spontan. Cu ajutorul linguritei sau tijei coprocultorului se preleva portiuni din scaun cu mucus si eventual urme de sange, iar cand acestea lipsesc, se recolteaza boluri din două-trei locuri diferite. Cantitatea necesara este de 10-15 grame, iar daca scaunul este lichid, recoltorul trebuie umplut pe jumatate.

Si operatorul de servicii medicale private Medicover a pregatit un pachet promotional pentru inceputul anului scolar, care presupune un cost de 95 de lei. Pachetul promotional include exudat faringian, exudat nazal, examen coproparazitologic si consultatie pediatrica gratuita + aviz epidemiologic. Oferta este valabila in perioada 15 august – 1 octombrie 2014 si este destinata clientilor Clinicii de Pediatrie Medicover Victoria (Str. Grigore Alexandrescu nr. 16-20). Analizele se realizeaza dupa plata integrala a pachetului si inainte de programarea la medicul pediatru in vederea obtinerii avizului epidemiologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.